Dobra posjećenost na bazaru polovnih knjiga

Veliki broj roditelja i djece, nakon jučerašnjeg prvog dana, posjetili su i danas učenički bazar u Osnovnoj školi „Isak Samokovlija“ ( Fra Anđela Zvizdovića 1) na kojem učenici iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar mogu kupiti ili razmijeniti svoje polovne knjige. Bazar, koji je organizovan u periodu od 12 do 18 sati, traje još sutra.
Dobra posjećenost na bazaru polovnih knjiga

Ova akcija je organizovana prvi put ove godine kako bi se svim učenicima pružila prilika da kupe ili razmijene svoje polovne udžbenike, što će doprinijeti na uštedi finansijskih sredstava u njihovim kućnim budžetima pred početak nove školske godine.

 

Na današnji sajam polovnih udžbenika su došli učenici i roditelji iz nekoliko osnovnih škola sa područja općine Centar koji ovu akciju smatraju spasom za mnoge roditelje kojima nabavka školskih udžbenika predstavlja ozbiljan udar na budžet. Roditelji obilaze štandove sa spiskom knjiga koje treba da obezbijede svojoj djeci. Osim prodaje ili razmjene knjiga također su na bazaru bili i roditelji koji su željeli pokloniti knjige.

 

 

- Učenički bazar je odlična ideja, jer na ovaj način pomažemo jedni drugima. Ovom akcijom je omogućeno roditeljima koji kupuju knjige da uštede, a onima koji prodaju da možda i zarade, a sve to u prijatnoj atmosferi, uz zajedničko druženje. Nadam se da će ovo prerasti u tradiciju, kazala je Alisa Pleho, uposlenica OŠ „Isak Samokovlija“.

 

 

Zadovoljstvo nije krio i Kenan Hadžić, učenik devetog razreda osnovne škole.

- Razmjena i prodaja knjiga ide dobro. Na samom početku bazara uspjeli smo zamijeniti knjige sa drugim učenicima ili prodati po simboličnim cijenama. Najviše se prodaju udžbenici matematike i bosanskog jezika za šesti razred, istakao je Hadžić.

 

 

Ideja za učenički bazar nastala je i realizovana zahvaljujući Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u saradnji sa Službom za obrazovanje, sport i kulturu Općine Centar.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti