Općina Centar donirala Centru za demenciju 5.000 KM

Centar za demenciju, čiji je osnivač udruženje „Air“, jedinstven je centar ovakve vrste na području jugoistočne Europe. Općina Centar i načelnik Dževad Bećirević prepoznali su važnost ovakvog udruženja i iz ovogodišnjeg budžeta Općine izdvojeno je 5.000 KM za projekat „Demencija u porodici„.
Općina Centar donirala Centru za demenciju 5.000 KM

-Po prvi put radimo projekat ovakve vrste gdje želimo da dođemo do približnog broja oboljelih od demencije na području općine Centar. Nakon testiranja i evidentiranja oboljelih, u drugoj fazi projekta planiramo zajedno sa Općinom Centar pronaći modalitete kako na najbolji mogući način pomoći ljudima koji su oboljeli od ove bolesti i kako olakšati porodicama odnosno njihovim skrbnicima. Ovo je prvi put da nam Općina novčano pomaže i nadamo se da je ovo početak saradnje, kazao je menadžer Centra za demenciju Osman Kučuk.

 

Demencija je gubitak ličnosti i funkcija, to je stanje u kome se brišu sjećanja, imena i lica. Ona je više nego puko gubljenje memorije, više od zaborava i nestajanja pamćenja. Gubitak pamćenja obično znači gubitak i identiteta.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti