Obnova ostvarenog prava na dječiji dodatak

U skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom, Služba za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar poziva sve korisnike prava na dječiji dodatak da dostave potrebnu dokumentaciju za obnovu ovog prava.
Obnova ostvarenog prava na dječiji dodatak

Dokumentaciju, u originalu ili ovjerenoj kopiji, je moguće predati u periodu od 1. septembra do 31. oktobra ove godine na protokol Općine Centar – Mis Irbina 1. Uz dokumentaciju je potrebno priložiti ispunjen obrazac kojeg korisnici mogu dobiti na Info-pultu Općine. Korisnici prava na dječiji dodatak koji upisuju studij na visokoškolskim ustanovama nakon 31. oktobra potvrdu o upisu na studij mogu dostaviti nakon pomenutog roka.

 

Ukoliko se ne obnovi pravo na dječiji dodatak sa 31. augustom ove godine obustavit će se isplata novčanih naknada za korisnike čija djeca su predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, a za studente do 30. septembra ove godine. Služba za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar također napominje korisnike koji su ostvarili pravo na dječiji dodatak u ovoj godini, a imaju djecu stariju od 15 godina, osim propisane dokumentacije također su dužni dostaviti dokaz o redovnom školovanju djeteta. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti