Okončana rekonstrukcija vodovodne mreže i asfaltiranje u dva kraka ulice Zije Dizdarevića

Asfaltiranje drugog kraka lokalnog puta u ulici Zije Dizdarevića, koji se nalazi između brojeva 62 i 74, završeno je prošle sedmice. Prije asfaltiranja položena je nova vodovodna mreža, a za ovaj projekat Općina Centar Sarajevo je iz budžeta za 2015. godinu izdvojila više od stotinu hiljada maraka.
Okončana rekonstrukcija vodovodne mreže i asfaltiranje u dva kraka ulice Zije Dizdarevića

Projekat je pokrenut na inicijativu stanovnika MZ „Betanija – Šip“. Riječ je o sanaciji dva kraka ulice dužine 380 metara. Jedan krak proteže se od ulice Zije Dizdarevića 2 do spoja sa ulicom Dejzina Bikića. Dužina trase na ovom dijelu iznosi oko 250 metara, a na pomenutoj dionici radovi su završeni prije deset dana.

 

Drugi krak ulice gdje su radovi završeni prošle sedmice dug je oko 130 metara, a polaganjem asfalta zvanično je i završen projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Zije Dizdarevića.

 

Stanovnici ove ulice kazali su da je realizacijom ovog projekta, zahvaljujući Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću, riješen jedan od gorućih problema u naselju Šip.

 

Izvođač radova bila je građevinska firma ''Grakop'' d.o.o. Kiseljak, dok je za nadzor projekta angažovana firma ''Coning'' d.o.o. Sarajevo. Polaganje vodovodne mreže i priključenje objekata vršilo je KJKP „Vodovod i kanalizacija“.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti