Finansijska podrška programu kućne njege Crvenog križa Općine Centar

Općina Centar je i ove kao i prethodnih godina obezbijedila finansijska sredstva Crvenom križu Općine Centar za „Program kućne njege/brige o starim osobama“. Za ovaj program Općina Centar je iz svog budžeta za 2015. godinu izdvojila 6.500 maraka. Crveni križ Općine Centar Sarajevo kroz ovaj oblik pomoći posebnu pažnju posvećuje najugroženijoj kategoriji stanovništva.
Finansijska podrška programu kućne njege Crvenog križa Općine Centar

Prema riječima sekretara Crvenog križa Općine Centar Đemile Ramizi, ovim programom su obuhvaćena 54 najugroženija korisnika Crvenog križa sa područja Centra. Pravo na korištenje tuđe njege imaju lica starija od 60 godina, koja su slabo pokretna ili su nepokretna, osobe starije od 65 godina koje nemaju bližih srodnika da se staraju o njima, ako je riječ o jednočlanom domaćinstvu da mjesečna primanja ne prelaze 400 maraka,  ili ako se radi o bračnim parovima da njihovi mjesečni prihodi nisu veći od 500 KM i da nisu korisnici ovakve vrste pomoći u nekoj drugoj organizaciji.

 

-Ovo je program koji već tradicionalno realizujemo u saradnji sa Općinom Centar. Sedam naših volontera sa koordinatorom projekta našim korisnicima obezbjeđuju lijekove, medicinsku podršku, odlaze u kupovinu osnovnih životnih namirnica, vrše sve vrste administrativnih poslova, obavljaju ličnu higijenu korisnika. Posjete se vrše jednom, dva ili više puta sedmično zavisno od stanja u kakvom se nalazi korisnik, naglasila je Ramizi.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti