Na području MZ „Trg oslobođenja- Centar“ postavljene nove korpe za otpatke

U okviru realizacije projekta o uređenju manjih javnih površina na području općine Centar Sarajevo, završeni su radovi na dvije lokacije u mjesnoj zajednici „Trg oslobođenja-Centar“. Ugovor o realizaciji ovog projekta koji realizuje KJKP „Park“, u ime Općine Centar potpisao je načelnik Dževad Bećirević.
Na području MZ „Trg oslobođenja- Centar“ postavljene nove korpe za otpatke

Na prvoj lokaciji postavljeno je 15 novih korpi za otpatke, a za njihovu ugradnju iz općinskog budžeta za 2015. godinu izdvojeno je 3.850 KM.

 

Poznato je da se svakodnevno susrećemo sa problemom otpada koje građani ostavljaju na zelenim površinama. Taj problem je posebno izražen u užoj gradskoj jezgri. Na ovaj način Općina Centar je riješila problem odlaganja otpada u ovom dijelu grada. U parku kod Alipašine džamije postavljeno je pet, u parku iza zgrade Predsjedništva BiH šest, a u parku kod objekta Doma sindikata četiri korpe za otpatke. Na pomenutim lokacijama zasađeno je i grmlje bjelogorice.

 

Na drugoj lokaciji, u Velikom i Malom parku, pored korpi za otpatke, radnici KJKP „Park“ oštećene štafle na klupama zamijenili su novim i ofarbali.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti