Finansijska podrška Old Timer klubu Sarajevo

U prostorijama Općine Centar Sarajevo, u ponedjeljak 24. augusta 2015. godine, upriličeno je potpisivanje ugovora o realizaciji granta neprofitnim organizacijama kojim Općina iz budžeta za 2015. izdvaja 1.500 KM Udruženju „Ljubitelja starih automobila – Old Timer klub Sarajevo“ za sufinansiranje organizacije „13. međunarodne oldtimer manifestacije - Osmijeh za Sarajevo 2015“.
Finansijska podrška Old Timer klubu Sarajevo

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime udruženja predsjednik Nedim Husić koji je ovom prilikom kazao da Općina Centar već dugi niz godina pomaže ovu manifestaciju čija se glavna ceremonija održava na Pozorišnom trgu – Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta.

 

–Ove godine smo u okviru ove manifestacije organizovali dešavanja na području sve četiri gradske općine te u Vogošći, a ispred Narodnog pozorišta već tradicionalno je glavna manifestacija gdje su posjetioci birali najljepši i najstariji automobil, najbolje restauriran automobil... Na dobro posjećenoj manifestaciji od izložena 67 oldtimera iz BiH, zemlje regije i Evrope najstarije vozilo je bilo Ford iz 1932. godine iz Mađarske. Ove godine smo najmlađim posjetiocima dijelili edukativne slikovnice o sigurnosti u saobraćaju, kazao je Husić.

 

Ovogodišnja 13. po redu međunarodna oldtimer manifestacija je održana u okviru Dana Općine Centar koji se svake godine obilježavaju od 2. do 9. maja.

 

Potpisivanju protokola je prisustvovala i Zakira Šero, pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti