Stanovnici Soukbunara dobili novo stepenište

Izgradnja novog stepeništa u Ulici Soukbunar između brojeva 78 i 84 (Mjesna zajednica ''Soukbunar'') završena je u proteklom periodu. Radove je finansirala Općina Centar u iznosu od 15.000 KM.
Stanovnici Soukbunara dobili novo stepenište

Radnici odabrane firme, na početku radova, uklonili su zemlju pored saobraćajnice i pripremili podlogu, a nakon izgradnje armirano-betonskog potpornog zida i stepeništa dužine 30 metara, po gazištima su postavljene kulir ploče otporne na razne vremenske uvjete.

 

– Kako je planirano projektom sa obje strane stepeništa je potrebno postaviti rukohvatne ograde kako bi se olakšao silazak niz stepenice, što planiramo učiniti u narednim danima, kazao je Mesud Zimić, šef gradilišta građevinske firme  ''Sela'' koja je angažovana na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i rukohvata na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor firme ''Sela'' Sead Tutić. 

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar uspjela je realizovati ovaj projekat zahvaljujući nesebičnosti i razumijevanju vlasnika stambenog objekta koji je ustupio zemlju za izgradnju stepeništa.

Stanovnici ovog dijela općine Centar više neće imati problema prilikom silaska niz ovu veoma strmu ulicu posebno tokom zimskih mjeseci.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti