Započelo uređenje prostorija mjesnih zajednica Općine Centar

Da bi stanovnici Centra imali što bolju uslugu Općina je započela aktivnosti na uređenju prostorija 12 mjesnih zajednica. Poznato je da veliki broj stanovnika općine Centar, a naročito starije populacije, slobodno vrijeme provodi u prostorijama mjesnih zajednica pa je zbog toga Općina i započela navedeni projekat.
Započelo uređenje prostorija mjesnih zajednica Općine Centar

Pomenutim radovima planirano je bojenje zidova ekološkim bojama koje nisu štetne za okoliš i zdravlje ljudi, zamjena sanitarija, stolarije, itisiona i popravka elektroinstalacija i dijelova fasada.

Radovi su započeli sredinom jula, a završetak je planiran za kraj augusta.

U obnovljenim prostorijama stvorit će se bolji radni uvjeti i olakšat će se saradnja sekretara mjesnih zajednica sa građanima i obratno.

Pomenuti radovi se obavljaju u mjesnim zajednicama: „Soukbunar“ (Soukbunar 203), „Betanija-Šip“ (Dejzina Bikića 6), „Donji Velešići“ (Hasana Bibera 5), „Pionirska Dolina-Nahorevo“ (Nahorevska 103), „Ciglane-Gorica“ (Trg Merhemića 14), „Hrastovi-Mrkovići“ (Panjina kula do broja 78), „Bardakčije“ (Zaima Šarca 14), „Park-Višnjik“ (Čekaluša 69), „Koševsko Brdo“ (Braće Begić 11), „Breka-Koševo II“ (Juraja Najdharta 5), „Trg Oslobođenja-Centar“ (Mis Irbina 18), „Mejtaš-Bjelave“ (Čekaluša 7).

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti