Most u Kladnju biće izgrađen zahvaljujući donaciji Općine Centar

Općina Centar Sarajevo na čelu sa načelnikom Dževadom Bećirevićem, nakon prošlogodišnjih majskih poplava, bila je prva lokalna zajednica koja je reagovala i priskočila u pomoć stanovnicima unesrećenih područja.
Most u Kladnju biće izgrađen zahvaljujući donaciji Općine Centar

Naime, iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 500 hiljada maraka koje su dodijeljene lokalnim zajednicama u cijeloj BiH.

I u ovoj godini načelnik Bećirević je donio odluku prema kojoj su izdvojena sredstva za pojedine lokalne zajednice koje su pretrpjele najveće štete. Jedna od njih je i općina Kladanj, a iz budžeta Općine Centar za 2015. godinu za pomoć ovoj lokalnoj zajednici izdvojeno je 20 hiljada maraka.

Delegacija Općine Centar u kojoj su bili savjetnik načelnika Mustafa Resić i pomoćnik načelnika za Civilnu zaštitu Općine Centar Vahid Bećirević posjetili su Općinu Kladanj i načelniku ove lokalne zajednice Jusufu Čavkunoviću uručili protokol o donaciji.

Prema riječima savjetnika Resića, donirana sredstva Općini Kladanj uručena su za otklanjanje posljedica nastalih majskim poplavama.

Navedenim sredstvima Općina Kladanj će izgraditi pločasti most u naselju Brlošci.

Čavkunović se zahvalio načelniku Bećireviću i Općini Centar na ovoj, ali i na prošlogodišnjoj donaciji.

- Ovo nije prvi put da nam Općina Centar pomaže. I prošle godine su Općini Kladanj donirali sredstva u iznosu od deset hiljada KM za sanaciju šteta od poplava.  Sredstvima ove donacije riješit ćemo jedan veliki problem stanovnika sela Brlošci koje broji preko 200 domaćinstava. Most kojim stanovnici ovog sela moraju proći prilikom dolaska kućama veoma je oštećen i u lošem stanju. U toku ove sedmice planiramo pokrenuti proceduru oko realizacije projekta, a završetak izgradnje mosta očekujemo krajem oktobra, naglasio je Čavkunović.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti