Općina Centar finansijski podržala evropske prvake u košarci

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, u sinoćnjoj finalnoj utakmici evropskog prvenstva, savladala je ekipu domaćina Litvaniju sa rezultatom 85:83, gdje su po prvi put u historiji naše države osvojili zlatnu medalju u košarci.
Općina Centar finansijski podržala evropske prvake u košarci

Osvajačima evropskog zlata čestitao je i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, zajedno sa svojim saradnicima, koji je sredinom maja ove godine potpisao protokol kojim je Općina Centar iz svog budžeta za 2015. godinu izdvojila 10.000 KM za pripreme košarkaške Kadetske reprezentacije BiH za održano Evropsko prvenstvo u Litvaniji. U ime Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine protokol je potpisao Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza.

 

Tom prilikom je Mahmutović kazao da na predstojećem evropskom prvenstvu očekuju po prvi put u historiji BiH osvajanje jedne od medalja, jer Kadetska reprezentacija BiH može parirati reprezentacijama iz Italije, Francuske, Španije...

 

-Naši mladi košarkaši čine okosnicu buduće reprezentacije BiH u košarci narednih deset do 15 godina. Za finansijska sredstva koje je izdvojila Općina Centar namjeravamo našim kadetima obezbijediti adekvatne uslove za treniranje kako bi što spremniji učestvovali na prvenstvu u Litvaniji, naglasio je tada Mahmutović.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti