Za Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS 3.500 KM

Općina Centar Sarajevo putem granta neprofitnim organizacijama pomaže razna udruženja i fondacije. Tako je Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS u 2015. godini dobilo 3.500 maraka za projekat „Pomoć bolesnim članovima sa općine Centar“.
Za Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS 3.500 KM

Prema riječima Sabahudina Hreljića, predsjednika Upravnog odbora Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS, projekat je namijenjen za 20 članova udruženja sa teritorija općine Centar.

 

-Projektom pomažemo bolesne i nepokretne osobe jer je mnogo paraplegičara bez porodice ili nekog bližeg da brine o njima. U takvim okolnostima mi angažujemo mobilnu službu koja odlazi na adrese i pomaže pri nabavci prehrambenih i sanitarnih potrepština, ovjere knjižica, kupovine lijekova... Također, angažujemo i fizioterapeuta koji ide na kućne adrese, kazao je Hreljić.

 

Hreljić je naglasio da je Općina Centar na čelu sa načelnikom Dževadom Bećirevićem, postala pouzdan partner udruženja, te da ova pomoć znači mnogo onima kojima je najpotrebnija.

 

-Općina Centar nam izlazi u susret zadnjih desetak godina. Imamo vrlo pozitivnu saradnju sa načelnikom Bećirevićem i Službom za obrazovanje, kulturu i sport preko koje se realizuje ovaj projekat. Vrlo često smo se znali obratiti Općini Centar i pored ovog projekta i tada nam se izlazilo u susret. Ono što nam je najbitnije je to da možemo računati na ova sredstva svake godine jer kad pravimo plan rada mi otprilike već unaprijed računamo da ćemo dobiti ova sredstva, istakao je Hreljić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti