Započeto uređenje mosta „Festina lente - Požuri polako“

U okviru redovnog održavanja pješačkog mosta „Festina lente – Požuri polako“ radnici firme „Deling“ iz Sarajeva danas završavaju popravku i obnovu rasvjete na ovom pješačkom mostu.
Započeto uređenje mosta „Festina lente - Požuri polako“

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Sarajevo, koja vodi projekat održavanja mosta, angažovat će firmu za čišćenje aluminijskih ploča na mostu koje su postavljene po gazištima te lukovima mosta, kao i kompletne rukohvatne ograde sa staklima.

 

Doprinos uređenju ovog lokaliteta dali su i uposlenici komunalnog preduzeća „Rad“ koji su očistili i oprali šetalište duž Obale Maka Dizdara.

 

S obzirom da je večeras predviđeno svečano otvorenje 21. Sarajevo Film Festivala, koji predstavlja vodeću filmsku manifestaciju u regionu i tokom čijeg održavanja u našem gradu boravi veliki broj turista iz inostranstva, Općina Centar je odlučila da uređenjem mosta i njegove okolice doprinese da se iz glavnog grada Bosne i Hercegovine pošalje što ljepša slika u svijet.

 

Kako je javnosti poznato, izgradnju mosta, koji je svečano otvoren u augustu 2012. godine, finansirala je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila gotovo dva miliona KM. Nekolicina francuskih web portala pješački most „Festina lente“ uvrstilo je na listu 50 najljepših mostova svijeta.

 

Na ovoj listi našla su se još dva bosanskohercegovačka mosta: Stari most u Mostaru i Most Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti