Stanovnici Koševskog brda zadovoljni novim autobuskim stajalištem

Izgradnja autobuskog stajališta u Ulici braće Begić 19 kod Osnovne škole “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak”, koja je počela 1.jula 2015. godine, privodi se kraju. Realizaciju ovog značajnog projekta, na zahtjev stanovnika MZ ''Koševsko brdo'', pokrenula je Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar.
Stanovnici Koševskog brda zadovoljni novim autobuskim stajalištem

Za navedene radove Općina Centar Sarajevo, iz svog budžeta za 2015. godinu, izdvojila je 121.000 KM, a za izmještanje instalacija odobrena su dodatna sredstva. Izvođač radova je građevinska firma „Grakop“, a za nadzor je zadužena firma „Coning“ d.o.o. Sarajevo.

Prema riječima radnika firme „Grakop“ završetak radova se očekuje krajem sedmice, a preostalo je još da se postavi jedan dio ograde i autobusko stajalište.

Stanovnici MZ „Koševsko brdo“ iskazali su zadovoljstvo realizacijom ovog projekta i zahvalni su Općini Centar na čelu sa načelnikom Dževadom Bećirevićem, s obzirom da na navedenoj lokaciji autobuskog stajališta zapravo nije ni bilo. Zbog toga su se stvarale velike saobraćajne gužve.

-Ranije su se stvarale saobraćajne gužve i stalno su se čule sirene vozača koji su stajali u koloni iza autobusa. Zahvalni smo načelniku Bećireviću i Općini Centar što su konačno riješili ovaj problem, kazala je stanarka ulice Muhameda Hadžijahića Fatima Brdarić.

Veliki problem sa kojim su se decenijama stanovnici navedene mjesne zajednice susretali je i njihova sigurnost prilikom ulaska i izlaska iz vozila gradskog prevoza.

-Ranije je bilo strašno. Stajali smo na malom trotoaru. Nismo imali minimalne sigurnosne uslove. Pored velike gužve, bili smo izloženi opasnosti prilikom ulaska i izlaska iz autobusa, a ulica je jako prometna. Sada ćemo lakše i sigurnije ulaziti i izlaziti iz autobusa, a pri tome imati mjesto gdje ćemo sjediti dok čekamo prevoz, što je posebno značajno za starije osobe. Hvala Općini što je prepoznala problem stanovnika naše mjesne zajednice, istakla je stanarka Koševskog brda Blanka Mitrović.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti