Za penzionere obezbijeđeno liječenje i neophodni lijekovi

Teška ekonomska situacija u kojoj se nalazi, ne samo naša država, nego i region, posebno se odražava na pripadnike starije populacije.
Za penzionere obezbijeđeno liječenje i neophodni lijekovi

Općina Centar Sarajevo na čelu sa načelnikom Dževadom Bećirevićem, socijalno je osjetljiva i posvećuje veliku pažnju ovim i sličnim problemima, pa tradicionalno izdvaja značajna sredstva iz svog budžeta za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva, a među njima i penzionerima.

Posljednji takav primjer je i finansijska podrška Udruženju penzionera „Centar“ za projekat „Socijalna pitanja i zdravstvena zaštita članova udruženja penzionera „Centar“ Sarajevo za 2015. godinu“, za koji je iz općinskog budžeta za ovu godinu izdvojeno pet hiljada maraka.

Ovim projektom predviđeno je da se 11 penzionera, bolesnih i slabijeg materijalnog stanja, pošalje na banjsko liječenje, a ostatak novca biće iskorišten za nabavku lijekova koji se ne nalaze na esencijalnoj listi.

Predsjednik udruženja Šaćir Čavrk napominje da se ovaj projekat realizira već drugu godinu za redom.

-Mi smo prošle godine aplicirali i dobili novac sa kojim smo 11 penzionera poslali na deset dana liječenja u Reumal u Fojnicu. Saradnja sa ovom lokalnom zajednicom i načelnikom Dževadom Bećirevićem je izuzetna, tako da dobijamo novac, ne samo za ovaj, nego i za druge projekte. Također, dobili smo i 35.000 maraka za lijekove, a ovaj novac se raspoređuje na hiljadu penzionera i to izričito za nabavku lijekova koji nisu na esencijalnoj listi. Ovo je ogromna pomoć koju Općina Centar izdvoji za Udruženje penzionera i ovom prilikom se u ime udruženja i svih penzionera zahvaljujem načelniku Bećireviću na podršci koju nam pruža, naglašava Čavrk.

Na godišnjem nivou Općina Centar izdvaja i finansijska sredstva za rad udruženja.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti