Uskoro nova pješačka staza i stepenište u ulici Asima Ferhatovića

Sanacija pješačkih staza i stepeništa u ulici Asima Ferhatovića 5, za koje je Općina Centar Sarajevo u okviru redovnog održavanja stepeništa i ograda iz svog budžeta za 2015. godinu izdvojila 24.830 KM, započela je prije nekoliko dana.
Uskoro nova pješačka staza i stepenište u ulici Asima Ferhatovića

Okvirni sporazum o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda, u ime Općine Centar, potpisao je načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme „Sela“ d.o.o. Seadom Tutićem.

Prema riječima Mesuda Zimića, šefa gradilišta firme „Sela“, radovi se odvijaju prema planu, a završetak navedenog projekta očekuje se u narednoj sedmici.

-Do sada su naši radnici porušili dotrajale betonske staze i stepeništa. Također, položen je tampon, nakon čega su betonirane staze. U toku je postavljanje kulir ploča nakon čega će biti postavljena i pješačka ograda, kazao je Zimić.

Stanovnici ove ulice pohvalili su projekat Općine Centar i naglasili da im njegova realizacija mnogo znači.

-Prezadovoljni smo jer ćemo sada imati uređen i mnogo lakši pristup zgradi s obzirom da živimo u jednoj urbanoj sredini. Ljudi su ovdje prije padali, lomili ruke jer nije bilo stepeništa ni rukohvata i naravno da smo sretni i zahvalni načelniku Bećireviću i Općini Centar što realizuju ovaj projekat, istakla je stanarka Sofija Sijerčić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti