Donirana finansijska sredstva humanitarnim organizacijama

Općina Centar Sarajevo je i ove godine iz svog budžeta izdvojila značajna finansijska sredstva za pomoć organizacijama koje se bave humanitarnim radom.
Donirana finansijska sredstva humanitarnim organizacijama

Tako su 7. augusta u prostorijama Općine Centar potpisani protokoli prema kojima su izdvojene po četiri hiljade maraka za humanitarno karitativna udruženja „Merhamet“, Crveni križ Kantona Sarajevo, te Udruženje humanitarno karitativne organizacije Franjevačke provincije Bosne srebrene „Kruh sv.Ante“  i Udruge Humanitarno pastoralne organizacije „Caritas“.

U ime Općine Centar protokole je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a predstavnicima navedenih udruženja dokumente su uručili sekretar općinskog organa uprave Jasna Beba i savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić.

Jasna Beba je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo što može u ime načelnika Dževada Bećirevića da ugosti predstavnike pomenutih organizacija.

-Svjesni smo da je ovo skromna i simbolična pomoć, ali nam je drago što ipak možemo da pomognemo organizacije koje se bave humanitarnim radom. Vjerujemo da će i u narednim godinama Općina Centar naći mogućnosti i sredstva da i dalje pomaže i podržava rad humanitarnih organizacija kao što je to radila i u godinama koje su za nama, kazala je Beba.

Savjetnik Resić je naglasio da Općina Centar Sarajevo izdvaja značajna sredstva za pomoć socijalno ugroženim, te da će takva praksa biti nastavljena i u budućnosti.

-Ovaj oblik podrške radu humanitarnih organizacija neophodan je, jer su nažalost sve učestaliji zahtjevi za pomoć materijalno ugroženim kategorijama stanovništva.  Općina Centar uvijek će finansijski podržavati mnogobrojne projekte koji ublažavaju teško socijalno stanje u društvu i pomažu u očuvanju egzistencije naših sugrađana, istakao je Resić.

Direktor regionalnog odbora Udruženja HO „Merhamet“  Munib Bjelak zahvalio se načelniku Dževadu Bećireviću i Općini Centar za donaciju.

- Činjenica je da je sve veći broj osoba koristi javnu kuhinju. Humanitarni rad je jedan od najtežih poslova  i nažalost najmanji dio sredstava se izdvaja za takav rad. Međutim, načelnik Bećirević i Općina Centar su velika podrška našoj organizaciji i na tome smo jako zahvalni, kazao je Bjelak.

Dobru saradnju sa Općinom Centar pohvalila je i Ajnija Omanić, predsjednica Udruženja Crvenog križa Kantona Sarajevo.

-Načelnik Bećirević i Općina Centar imaju sluha za naše potrebe i probleme. Kroz kućnu njegu i ishranu, rad naših volontera zaista pomaže da ljudi opstanu, da su zadovoljni , da vide jednu društvenu brigu i u tom smislu Crveni Križ je zahvalan na svakoj pomoći, istakla je Omanić.

Za Renata Nikolića, voditelja poslova Caritasa, donacija Općine Centar dokaz je da se vrednuje humanitarni rad.

-Kao i svaka donacija i ova Općine Centar je nemjerljiva. Sredstva će biti usmjerena direktno na rad pučke kuhinje. Želim naglasiti da ovo nije prvi put da nam Općina Centar  pomaže već je to tradicionalno i da imamo jako dobru saradnju, kazao je Nikolić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti