Zahvaljujući Općini Centar članovi Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva dobili jednokratne pomoći

Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992. – 1995. dugi niz godina realizuje aktivnosti kako se stradanja najmlađih u našem gradu tokom agresije nikada ne bi zaboravila.
Zahvaljujući Općini Centar članovi Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva dobili jednokratne pomoći

Zahvaljujući inicijativama roditelja ubijene djece, širom našeg grada spomen pločama i spomenicima označena su mjesta stradanja mladosti Sarajeva.

Općina Centar Sarajevo kroz razne projekte izdvaja u kontinuitetu sredstva iz budžeta kako bi pomogla ove, ali i druge aktivnosti udruženja. Posljednji u nizu projekata za koje su načelnik Dževad Bećirević i Općina Centar imali razumijevanja je „Pomoć žrtvama rata“ za koji je iz budžeta Općine Centar za 2015. godinu  izdvojeno 4.500 maraka.

Predsjednik udruženja Fikret Grabovica se zahvalio i istakao kako je Općina Centar jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja ima razumijevanja za ovakve projekte.

-Sredstva koja su nam dodijeljena iskoristit ćemo za jednokratne novčane pomoći članovima udruženja koji su u teškoj materijalnoj situaciji, te za finansiranje banjskog liječenja naših članova kojima je to neophodno. Općina Centar nam svake godine redovno dodjeljuje sredstva za naše projekte i to nam jako znači. Mnogo je roditelja koji su već u poznim godinama kada imaju potrebe za banjsko liječenje, a da ne kažem da su skoro svi u situaciji da im je potrebna ovakva vrsta novčane i materijalne pomoći. Neki imaju djecu koja pohađaju, od osnovnih škola pa do fakulteta, dok je nekima ovaj novac potreban za lijekove... U svakom slučaju pomoć je dobro došla i svi u udruženju su jako zahvalni načelniku Bećireviću na razumijevanju koje iskazuje prema nama već dugi niz godina, kazao je Grabovica.

Općina Centar je, pored ovih sredstava, u budžetu za 2015. godinu izdvojila još tri hiljade maraka koje su dodijeljene udruženju za realizaciju planiranih godišnjih aktivnosti.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti