Za mjuzikl „DJ Šampinjon / Vrh svijeta“ izdvojeno dvije hiljade KM

Općina Centar Sarajevo je lokalna zajednica koja posvećuje veliku pažnju zaštiti okoliša i očuvanju čovjekove životne sredine.
Za mjuzikl „DJ Šampinjon / Vrh svijeta“ izdvojeno dvije hiljade KM

Kroz razne projekte Općina Centar godinama neprekidno realizuje aktivnosti kako na zaštiti naše sredine, tako i na uređenju zelenih i javnih površina, dječijih igrališta...

U svojima nastojanjima da se sačuva naša okolina općinski načelnik Dževad Bećirević i Općina Centar posvećivali su i veliku pažnju edukaciji najmlađih stanovnika.

Posljednji takav primjer je i finansijska podrška Artističkoj labaratoriji „Art - Lab“ za projekat „Mjuzikl za djecu i odrasle DJ Šampinjon / Vrh svijeta“. Općina Centar je za ovaj projekat, koji prije svega ima edukativni karakter i koji je namijenjen najmlađim, izdvojila dvije hiljade maraka.

Prema riječima autora Muharema Vojnikovića Muhe, tokom izvođenja mjuzikla, mališani su učestvovali u pojedinim scenama što je dodatno podiglo njihovo interesovanje i pobudilo želju za učenjem o očuvanju životne sredine.

-Mislilo se na puno stvari, ne samo na poruku same priče nego da to bude i vizuelno i da se probude sva čula, da postavimo nove standarde u govoru, ponašanju, oblačenju, jednostavno da se nakon naše predstave na djeci osjeti promjena. Jako je bitno da se djeci uzrasta od četiri do sedam godina, pa čak i ranije, prezentiraju kvalitetne stvari, ali i moralne norme kako se ponašati prije svega prema sebi, pa onda i okolini i drugom, naglasio je Vojniković.

Vojniković je istakao kako je Općina Centar prepoznala značaj cjelokupnog projekta koji ima širi društveni značaj.

-Općina Centar i načelnik Bećirević jedni su od rijetkih koji su nam izašli u susret i pomogli u realizaciji ovog zaista velikog projekta. Ova podrška nam mnogo znači, kazao je Vojniković.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti