Uskoro nova vodovodna mreža i asfalt na dijelu Ulice Zije Dizdarevića

Na inicijativu stanovnika MZ „Betanija – Šip“, Općina Centar je iz budžeta izdvojila više od stotinu hiljada maraka za projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u dva kraka Ulice Zije Dizdarevića.
Uskoro nova vodovodna mreža i asfalt na dijelu Ulice Zije Dizdarevića

Na inicijativu stanovnika MZ „Betanija – Šip“, Općina Centar Sarajevo je iz budžeta za 2015. godinu izdvojila više od stotinu hiljada maraka za projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u dva kraka ulice Zije Dizdarevića. Nakon polaganja cijevi i priključenja objekata na novu mrežu, saobraćajnica u dijelu na kojem su se izvodili radovi bit će u potpunosti asfaltirana.

Radovi su započeli prije 20 dana, a planirano je da sav posao bude završen u naredne dvije sedmice.Izvođač radova je građevinska firma ''Grakop'' d.o.o. Kiseljak, a za nadzor je zadužena firma ''Coning'' d.o.o. Sarajevo. Polaganje vodovodne mreže i priključenje objekata vrši KJKP „Vodovod i kanalizacija“.

Prema riječima Muje Topalovića, šefa gradilišta firme „Grakop“, riječ je o ukupno 380 metara saobraćajnice gdje će biti rekonstruisana vodovodna mreža i položen novi asfalt.

-Jedan krak gdje se izvode radovi proteže se od ulice Zije Dizdarevića 2 do spoja sa ulicom Dejzina Bikića. Dužina trase na ovom dijelu iznosi oko 250 metara. Drugi krak ulice Zije Dizdarevića gdje radimo nalazi se između brojeva 62 i 74, a dug je oko 130 metara. U prvom kraku do sada je uklonjen stari asfalt i kolovozna konstrukcija. Položena je nova vodovodna mreža, a trenutno se radi na izradi priključaka za stambene objekte. Završeno je i nasipanje tamponskog sloja, a planirano je i postavljanje linijskih rešetki nakon čega će započeti asfaltiranje, naglasio je Topalović.

I u drugom kraku radovi se odvijaju planiranom dinamikom.

-Na ovom dijelu radi se tamponiranje, a završeno je ispiranje cjevovoda nakon montaže, te uzimanje uzoraka vode koja je poslana na analizu. Uskoro bi trebalo započeti priključenje objekata na mrežu, a nakon toga i asfaltiranje, kazao je Topalović.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti