Pomoć porodicama poginulih pripadnika policijskog odreda Bosna

U Općini Centar je 3. augusta 2015. godine potpisan protokol o realizaciji sredstava u iznosu 5.000 KM koje su iz općinskog budžeta dodijeljene Udruženju veterana odreda policije ''Bosna''.

Ova donacija će biti iskorištena za pomoć porodicama poginulih pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RBiH – Odreda policije ''Bosna''.

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime Udruženja to je učinio generalni sekretar Žaljko Panić.

Generalni sekretar Udruženja veterana odreda policije ''Bosna'' je ovom prilikom uputio riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću za donaciju, naglasivši da je riječ o pomoći koja već prelazi u tradiciju.

-Svake godine mi dobijemo određenu svotu novca koja mnogo znači svim boračkim udruženjima pa svakako i našem, na čemu smo veoma zahvalni- rekao je Panić.

Potpisivanju ovog dokumenta prisustvovao je Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika.

-Općina Centar i načelnik Dževad Bećirević sa posebnom pažnjom i poštovanjem pružaju podršku Udruženju veterana Odreda specijalne jedinice ''Bosna'' koja je u odbrani Sarajeva i Bosne i Hercegovine dala nemjerljiv doprinos. Njeni pripadnici su u najtežim trenucima u vremenu prvih blokada Sarajeva, demonstracija i opsade grada imali jednu od presudnih uloga u odbrani Sarajeva, u podizanju psihološke motivacije i morala stanovnika opkoljenog grada, kao i boraca. U odbrani grada ova  jedinica je svojom osmišljenom i organiziranom odbranom, u cijelosti poštujući pravila međunarodnog ratnog prava, kao multietnička formacija dala nemjerljiv doprinos odbrani Sarajeva. Prvi put u višestoljetnoj historiji ratovanja Bosne, Sarajevo nije osvojeno. Priča o odredu Bosna 1992-1995. godine nestvarno liči na priču o legendarnom organizatoru odbrane Sarajeva 1941-1945. godine Vladimiru Periću Valteru kao prvaku nepokorenog grada u gradovima koji su bili okupirani fašističkom ideologijom. Naša zahvalnost pripada prvenstveno herojima koji su dali živote i kojih više nema, pa je ovo još jedan izraz poštovanja prema njihovim porodicama- naglasio je Resić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti