Obilježena 23. godišnjica bitke za Poljine

Polaganjem cvijeća te učenjem Fatihe i minutom šutnje delagacije Općine Centar i boračkih udruženja su 31. jula 2015. godine na Šipu kod spomen-ploče i spomen-obilježja poginulim borcima Prve podrinjske brigade obilježili 23. godišnjicu bitke za Poljine.

Osim članova porodica poginulih boraca i predstavnika boračkih udruženja, obilježavanju 23. godišnjice bitke za Poljine prisustvovali su, u ime Općine Centar, doc. dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Općinskog vijeća i ratni komandant Prvog korpusa Armije RBiH i Suvad Kerla, vijećnik u Centru.

Doc. dr. Nedžad Ajnadžić je ovom prilikom kazao: -Ovdje smo danas kako bi se prisjetili i odali počast poginulim saborcima Prve podrinjske brigade koja je kasnije prerasla u 101. motorizovanu brigadu Armije RBiH. U bitkama koje su vođene na ovoj taktičkoj poziciji, život je izgubilo 12 naših suboraca i mi smo danas tu da odamo počast našim najboljim sinovima koji su poginuli u odbrani grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom želim naglasiti da je bilo zadovoljstvo i čast braniti državu Bosnu i Hercegovinu, ovaj grad, svaku kuću i svaki pedalj naše države. Mi smo kao patrioti na to ponosni, a zasluge pripadaju prije svega onima koji su dali život, a onda i svim ostalim borcima koji su bili neposredni učesnici u časnoj odbrani domovine.-

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti