Općina sponzor projekta Savjetovalište za profesionalnu orijentaciju

U sklopu podrške nevladinom sektoru Općina Centar je u ovogodišnjem budžetu izdvojila 3.000 KM Asocijaciji za inicijative i razvoj (AIR) Sarajevo za realizaciju projekta pod nazivom Savjetovalište za profesionalnu orijentaciju i selekciju.
Općina sponzor projekta Savjetovalište za profesionalnu orijentaciju

 U razvojnoj fazi ovog projekta, čiji je generalni sponzor Općina Centar, AIR nastoji okupiti sve resorne institucije te domaće i strane privredne subjekte, kako bi aktivno preuzeli direktno i sinergijsko učešće ka stvaranju ambijenta za rješavanje općeg problema nezaposlenosti.

U tom smislu su predstavnici ove asocijacije i Privredne komore Federacije BiH potpisali 22. jula 2015. godine Memorandum o saradnji, čime su ozvaničili zajednički angažman na projektu Savjetovalište za profesionalnu orijentaciju i selekciju.

Potpisivanju Memoranduma je, u ime Općine Centar, prisustvovao predsjedavajući  Općinskog vijeća doc. dr. Nedžad Ajnadžić koji je pozdravio zajedničke napore ka rješavanju akutnog problema nezaposlenosti. 

Pomenuta asocijacija je projekt pokrenula s ciljem da doprinese strateškom rješavanju gorućeg problema nezaposlenosti u našem društvu. Aktivnosti će biti usmjerene na opću sinhronizaciju ponude i potražnje domaćeg ali i međunarodnog tržišta rada, uz inicijative za uticaj na tokove i smjernice obrazovnih institucija koje trenutno vrše hiperprodukciju pojedinih kadrova. Projekat u svojim prioritetima ima zapošljavanje mladih, a onda i pripadnika drugih ugroženih populacija kojih je mnogo, kao što su lica sa invaliditetom, ratni vojni invalidi, demobilisani borci i drugi.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti