Zahvaljujući Općini Centar uređen park kod Instituta za istraživanje zločina

Institutu za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava data je 2007. godine na upotrebu zgrada u Ulici Halida Nazečića 4.
Zahvaljujući Općini Centar uređen park kod Instituta za istraživanje zločina

 Prostor oko zgrade u kojoj je Institut smješten bio je jako zapušten, a ova institucija nije imala dovoljno sredstava da bi finansirala uređenje. Nakon što su se obratili za pomoć Općini Centar, načelnik Dževad Bećirević uvažio je molbu i prostor oko navedenog objekta uvršten je u program uređenja manjih javnih zelenih površina koji Općina svake godine realizuje u saradnji sa KJKP ''Park''.

Prostor oko objekta Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava godinama je uređivan u fazama, a u proteklim danima završeni su i posljednji radovi, tako da će ubuduće uposlenici Instituta moći održavati zelene površine.

Rasim Muratović, direktor Instituta zahvalio se načelniku Bećireviću i Općini Centar.

-Prostor oko objekta bio je jako zapušten. Mi smo u zgradu uselili 2007. godine, a od završetka agresije pa sve do tada niko se nije brinuo o uređenju. S obzirom na to da površina oko objekta iznosi pet dunuma, mi u okviru naših kapaciteta nismo mogli urediti sav taj prostor. Ostvarili smo saradnju sa Općinom Centar koja je finansirala uređenje i radnici ''Parka'' su nekoliko godina na proljeće i jesen uređivali zelene površine oko objekta. U više navrata su dizalicama i kamionima odvozili osušena stabla i rastinje. Sada su zelene površine dovedene na nivo da naš radnik može održavati zelenilo bez problema. Zbog svega toga smo veoma zahvalni Općini Centar i načelniku Bećireviću koji nam je maksimalno izašao u susret. Uređenjem parka riješili smo jedan od velikih problema- naglasio je Muratović.

Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za uređenje manjih javnih površina, a u 2015. za tu namjenu obezbijeđeno je 233.000 KM.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti