Građani darovali više od 1.000 knjiga za biblioteku u Olovu

Uspješno je okončana Akcija prikupljanja knjiga za Gradsku biblioteku u Olovu, koju je pokrenula Komisija Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima, a realizirala Služba za lokalnu samoupravu Općine Centar.
Građani darovali više od 1.000 knjiga za biblioteku u Olovu

 Akcija je provedena u 15 mjesnih zajednica središnje sarajevske općine, gdje su građani svaki radni dan mogli donijeti knjige za biblioteku u Olovu čiji je knjižni fond  stradao tokom prošlogodišnjih velikih majskih poplava.

-Tokom akcije, koja je trajala do 10. jula 2015. godine, prikupljeno je više od 1.000 naslova različitih žanrova. Planiramo da ovih dana prikupljene knjige dostavimo Gradskoj biblioteci u Olovu, kao što smo to uradili i sa Općom bibliotekom u Maglaju– rekao je Samir Fazlić, predsjednik Komisije Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima.

Najviše knjiga je prikupljeno u Mjesnoj zajednici ''Ciglane-Gorica'' (Trg Merhemića 14) čiji su stanovnici darovali oko 500 naslova. –Veoma smo zadovoljni odzivom građana na ovu akciju koja je pokrenuta s ciljem obogaćivanja knjižnog fonda Gradske biblioteke u Olovu. Zahvaljujemo se našim sugrađanima koji su darovali knjige– kazao je Izet Kuhinja, sekretar MZ ''Ciglane-Gorica''.

I u prethodnoj akciji prikupljanja knjiga za Opću biblioteku u Maglaju, koja je održana u maju ove godine, najveći odziv je bio u Mjesnoj zajednici ''Ciglane-Gorica'' gdje je donirano oko 2.500 naslova.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti