Potpisan protokol sa predstavnikom Udruženja ''Josip Broz Tito''

U Općini Centar je potpisan protokol o realizaciji granta iz općinskog budžeta namijenjenog Društvu ''Josip Broz Tito''. Radi se o iznosu od 2.000 KM koje je Općina izdvojila za obilježavanje značajnijih događaja i datuma koje organizira ovo udruženje. U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime Društva ''Josip Broz Tito'' predsjednik Aldi Halilović.
Potpisan protokol sa predstavnikom Udruženja ''Josip Broz Tito''

Uz riječi zahvalnosti za finansijsku podršku Općine, Halilović je dodao: -Jedna od aktivnosti koje realizira naše udruženje je obilježavanje bitnih historijskih datuma koji se u najvećoj mjeri odnose na antifašističku narodnooslobodilačku borbu tokom Drugog svjetskog rata, kao i datuma koji su vezani za Josipa Broza Tita. Također organiziramo edukativne programe za mlade, najčešće za osnovce. Inače, najviše interesovanja imamo za organizovane ekskurzije, posebno u Kumrovec kao i za posjete mjestima u Bosni i Hercegovini gdje su se odigravale odlučujuće borbe za slobodu tokom Drugog svjetskog rata. Do sada smo u tom pogledu ostvarili najbolju saradnju sa Prvom i Gimnazijom Obala- rekao je Halilović.

 

Potpisivanju protokola je prisustvovala i Zakira Šero, pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti