Podrška aktivnostima Udruženja roditelja ubijene djece

Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. Fikret Grabovica potpisao je u Općini Centar 9. jula 2015. godine protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 3.000 KM koje je Općina izdvojila Udruženju za realizaciju planiranih godišnjih aktivnosti. U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević.
Podrška aktivnostima Udruženja roditelja ubijene djece

Fikret Grabovica se zahvalio na sveukupnoj podršci koju Općina Centar pruža Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. –Bez podrške ove lokalne zajednice ne bismo mogli realizovati naše aktivnosti u planiranom obimu. Osim ove pomoći, naše udruženje svake godine dobija sredstva iz budžeta Općine Centar za realizaciju projekta ''Pomoć žrtvama rata - interventna materijalna i medicinska pomoć''. Radi se o projektu pomoći za naše najugroženije članove– kazao je Grabovica.

 

Jedan od projekata koje je realizovalo ovo udruženje je postavljanje spomen-ploča na mjestima gdje su počinjeni naježi ratni zločini protiv civilnog stanovništva. Na području Kantona Sarajevo su postavljene 32 ploče na mjestima stradanja građana i pogibije troje ili više djece. Grad Sarajevo i kantonalna Vlada postavili su spomen-ploče na 15 lokacija, a Udruženje roditelja na 17 lokacija, gdje se na dostojanstven način obilježavaju godišnjice stradanje naših sugrađana posebno najmlađih. Većina obilježenih mjesta se nalazi na području četiri gradske općine: Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad. Na području općine Ilidža postavljene su ploče na nekoliko lokacija, a u općini Vogošća na jednoj lokaciji. Prema dosadašnjim saznanjima, u Sarajevu postoji oko 400 mjesta gdje su ginula djeca.

 

Današnjem potpisivanju protokola je prisustvovala i Zakira Šero, pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti