Održana edukativna radionica za romsku djecu

U srijedu, 8. jula 2015. godine u prostorijama Mjesne zajednice ''Ciglane-Gorica'' (Trg Merhemića 14) održana je edukativna radionica za romsku djecu iz Sarajeva pod nazivom ''Ljetni kamp prijateljstva 2015.''
Održana edukativna radionica za romsku djecu

Ovogodišnju edukativnu radionicu, koja je okupila tridesetak romske djece sa Gorice i Crnog vrha, organizirala je nevladina organizacija iz Vašingtona ''Međunarodne radionice za djecu'' (TWI4Kids) u saradnji sa sekretarom MZ ''Ciglane-Gorica'' Izetom Kuhinjom. Edukaciju je vodila direktorica pomenute organizacije Bobby Houser (Bobi Hauzer), uz pomoć Lisbeth Willis, američke koordinatorice projekta i prevodilaca.

 

 

O ovoj nevladinoj i neprofitabilnoj organizaciji i njihovim projektima nešto više je kazao koordinator projekta Vjekoslav Saje koji od 1997. godine, zajedno sa suprugom Azrom, djeluje u ime ''Međunarodne radionice za djecu'' na prostorima cijele Bosne i Hercegovine. –Osnovni cilj projekta je da djeca na radionicama, kroz igru i zabavu, uče o liderstvu i timskom radu. Želimo da nauče kako zajednički raditi i rješavati probleme, a ujedno da kroz druženje nauče engleski jezik. U projekt su uključeni i mladi volonteri – prevodioci za koje, uz pomoć naših poslovnih prijatelja, organizujemo boravak u Sjedninjenim Američkim Državama, ponekad i po godinu dana. Također smo na ovom projektu angažovali i mladog pomoćnika – osobu sa posebnim potrebama- rekao je Saje i podsjetio da je ova nevladina organizacija prije nekoliko godina, zajedno sa bivšim ambasadorom SAD u BiH Tomasom Milerom i njegovom suprugom, uspješno realizovala projekt za nastavno osoblje u školama širom Bosne i Hercegovine. Održan je niz seminara i predavanja za nastavnike o tome kako rješavati probleme sa djecom koja imaju poteškoća u učenju i savladavanju školskog gradiva.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti