Saradnja Općine Centar i Asocijacije arhitekata BiH

Općina Centar je kao podršku realizaciji dva projekta Asocijacije arhitekata BiH izdvojila u ovogodišnjem budžetu 3.000 KM. Sredstva su namijenjena za organizaciju tradicionalne izložbe iz oblasti arhitekture i urbanizma koju ova asocijacija organizuje jednom godišnje u galeriji Collegium Artisticum u Skenderiji, kao i za obilježavanje manifestacije ''Dani arhitekture 2015.''.
Saradnja Općine Centar i Asocijacije arhitekata BiH

Protokol o realizaciji navedenih sredstava potpisan je u Općini 8. jula 2015. godine. U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, dok je u ime Asocijacije to uradio predsjednik Upravnog odbora Zijo Krvavac koji se zahvalio na općinskoj donaciji, za koju kaže da je prva od nekog nivoa vlasti upućena Asocijaciji arhitekata BiH u 2015. godini.

 

–Ovo nama znači veliku pomoć, jer smo neprofitabilna organizacija koja opstaje zahvaljujući članarini naših 450 članova. Pomenute aktivnosti ne bismo uspjeli realizirati bez finansijske pomoći Općine Centar, na čijem području smo i smješteni. Asocijacija arhitekata BiH je do sada imala odličnu saradnju sa Općinom Centar tokom provođenja procedure i odabira najboljih idejnih rješenja objekta osnovne škole na Šipu i pješačkog mosta Festina lente koji povezuje Radićevu ulicu i Obalu Maka Dizdara, zatim spomenika na Skenderiji posvećenog dešavanjima 2. maja 1992. godine kao i za Muzej opsade Sarajeva koji će biti izgrađen u parku Hastahana. Općina Centar je također finansijski pomogla realizaciju projekta ''Restart - Arhitektura u Bosni i Hercegovini 1995-2010.'' u okviru kojeg je organizovana izložba arhitekture u Bosni i Hercegovini i publikovana knjiga pod istim nazivom. Postavka izložbe je obišla sve veće gradove u Evropi poput Beograda, Barselone, Tirane, Mostara...– kazao je Harambašić.

 

Potpisivanju protokola su prisustvovale pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero i sekretar Asocijacije arhitekata BiH Duška Nađ.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti