Na Zlatištu planirana gradnja sportsko-rekreativnih sadržaja

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar doc .dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa vijećnikom Esom Tucakovićem obišao je 6. jula 2015. godine lokalitet Zlatišta gdje je regulacionim planom predviđena izgradnja sportsko-rekreativnih sadržaja.
Na Zlatištu planirana gradnja sportsko-rekreativnih sadržaja

Ajnadžić je naglasio da mu se dopada ideja o izgradnji sportsko-rekreativnih sadržaja na navedenom prostoru koji je većinom u vlasništvu Općine Centar.

 

-Vjerujem da će i Općinsko vijeće i načelnik Dževad Bećirević podržati ovaj projekt u budućnosti kako bi on postao jedan od dobrih, važnih i razvojnih iskoraka na teritoriji općine Centar, a za dobrobit naših građana– naglasio je Ajnadžić.

 

Inicijativu za izgradnju sportsko-rekreativnog parka na lokalitetu Zlatišta uputili su stanovnici Mjesne zajednice ''Soukbunar'', a prema riječima Tucakovića, realizacija projekta bi imala višestruki značaj.

 

-Već odavno postoji inicijativa da se dio platoa Zlatišta pretvori u sportsko-rekreativni park gdje bi izgradili teniska igrališta, nogometne i košarkaške terene, trim stazu, šetnicu... Posjetioci bi tu također mogli učiti i o našoj historiji. Na Zlatištu imamo rimske iskopine, austro-ugarske građevine i rovove iz odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995. Većina ovog lokaliteta se nalazi u vlasništvu Općine i preostaje jedan mali dio zemljišta kojeg treba otkupiti kako bi napravili pristupni put. Vjerujem da ćemo i to riješiti na zadovoljstvo svih– kazao je Tucaković.

 

Vlasnik zemljišta preko kojeg bi se gradio pristupni put Muamer Nanić istakao je da nema ništa protiv prodaje zemljišta.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti