Podrška Općine Centar projektima nevladinih udruženja

U Općini Centar je 7. jula 2015. godine upriličeno potpisivanje protokola sa predstavnicima četiri udruženja za realizaciju njihovih projekata, za šta je iz općinskog budžeta izdvojeno 12.500 KM. U ime Općine protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević.
Podrška Općine Centar projektima nevladinih udruženja

Udruženju ''Pravda'' je odobren iznos od 5.000 KM za snimanje dokumentarnog filma o logorima i zločinima počinjenim na području općine Centar u periodu od 1992-1995. godine. Predsjednik Udruženja i autor filma Avdo Huseinović je kazao da će snimanje dokumentarca početi krajem ljeta i bit će završen do proljeća naredne godine. -Ovo je prilika da se zahvalimo Općini Centar na dosadašnjoj podršci, jer je jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja maksimalno podržava važne historijske projekte od značaja za državu BiH. Snimanje ćemo obaviti sa sagovornicima koji danas žive na području cijelog Kantona Sarajevo i koji su prošli patnje i stradanja u ratnim logorima na području Vogošće i u Psihijatrijskoj bolnici Jagomir– izjavio je Huseinović. 

 

Iznos od 3.000 KM dodijeljen je Udruženju ''Integracija mladih i starih za društveni napredak'' za realizaciju projekta ''Smog otpiši, slobodno diši''. Protokol je potpisala predsjednica Udruženja Merima Brdarić koja je tom prilikom kazala – Projekt je namijenjen svim generacijama i naša je ideja da putem nekoliko radionica i predavanja te distribuicijom letaka informišemo građane o načinima na koje se mogu zaštititi od zagađenog zraka i smoga, posebno u zimskom periodu. Posebno ćemo se fokusirati na dijelove općine Centar koji su bliže gradskom jezgru gdje je registrovano veće zagađenje zraka.

 

Finansijsku podršku Općina Centar od 2.500 KM dobio je projekat pod nazivom ''Zaštita i očuvanje životne okoline'', kojeg će realizovati Lovačko društvo ''Fazan'' iz Sarajeva u čije ime je protokol potpisala predsjednica Surije Garibović. Za projekt ''Jedinstvo u različitosti'' izdvojeno je 2.000 KM Udruženju ''Evropski parlament mladih u BiH'' u čije ime je protokol potpisao predsjednik Udruženja Haris Kušmić.

 

Pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero je naglasila da je Općina Centar iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 400.000 KM za 164 projekta nevladinih organizacija.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti