Podrška radu Unije sindikata policije FBiH

U Općini Centar je 1. jula 2015. godine potpisan protokol o realizaciji sredstava koje je Općina Centar izdvojila za projekt Unije sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine.
Podrška radu Unije sindikata policije FBiH

Radi se o iznosu od 3.000 KM koje će Unija iskoristiti za realizaciju antistres programa za policijske službenike. U ime Općine protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime Unije sindikata predsjednik Halid Ganija.

 

-Kao i svaka druga organizacija koja se bori za prava i zaštitu na radu svojih članova organizujemo edukacije iz različitih oblasti za policijske službenike od kojih mnogi, zbog prirode svog posla, ne dočekaju zasluženu penziju. U novembru prošle godine smo za naše članove organizovali predavanje koje je održala ugledni psiholog prof. dr. Jasna Bajraktarević, o temi kako se izboriti sa stresom i sačuvati mentalno zdravlje. Sada smo kao sindikat najviše angažovani oko novog Zakona o radu i pokušavamo zaštititi stečena prava naših članova– kazao je Ganija.

 

Unija sindikata policije FBiH, koja okuplja veliki broj policijskih službenika, članica je Evropske policijske unije (EPU) sa više od 500.000 članova sindikata policijskih službenika iz cijele Evrope.

 

Potpisivanju protokola je prisustvovala Zakira Šero, pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport i Azra Sejfić, tehnički sekretar Unije sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti