Izgradnja vodovodne mreže za Nahorevo početkom septembra

Sa ciljem da što prije počne izgradnja vodovodne mreže za naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja, Općinsko vijeće Centar je na posljednjoj sjednici, održanoj 25. juna 2015. godine, usvojio zaključke kojima se nalaže da se odmah pristupi izradi korekcije postojećeg projekta vodosnabdijevanja koji će obuhvatiti i krak do Nahorevskih brda.
Izgradnja vodovodne mreže za Nahorevo početkom septembra

 

Zatim da nadležne općinske službe nastave aktivnosti na provođenju javnog interesa za taj projekt i pribavljanju urbanističkih i građevinskih dozvola te da se ubrza procedura eksproprijacije zemljišta kako bi radovi počeli 1. septembra ove godine.

 

Kao potvrdu njihove riješenosti da se ovaj projekt što prije dovede do kraja, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar doc. dr. Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Vijeća Slaven Kovačević obišli 2. jula 2015. godine lokacije na Nahorevskim brdima gdje je planirano postavljanje jednog dijela nove vodovodne trase sa kaptažama. Predstavnici Općine Centar su obišli i domaćinstva na Nahorevskim brdima koja će biti obuhvaćena projektom vodosnabdijevanja, gdje su u razgovoru sa mještanima potvrdili da zakonodavna i izvršna općinska vlast čini sve što je u njenom domenu da sva domaćinstva pomenutih naselja što prije dobiju pitku vodu.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti