Započeta izgradnja autobuskog stajališta u Ulici braće Begić

Na zahtjev stanovnika Mjesne zajednice ''Koševsko brdo'', Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar pokrenula je projekt izgradnje autobuskog stajališta u Ulici braće Begić 19 kod Osnovne škole ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak''.
Započeta izgradnja autobuskog stajališta u Ulici braće Begić

Na toj lokaciji je autobusko stajalište bilo na samoj saobraćajnici, zbog čega su se stvarale velike gužve u saobraćaju, a putnici su bili izloženi opasnosti prilikom ulaska i izlaska iz vozila gradskog prevoza. Zbog svega navedenog Općina Centar je pokrenula realizaciju ovog veoma značajnog projekta, a radovi su započeli 1. jula 2015. godine.

 

Prema riječima Đenite Bogunić-Kešelj, šefice odsjeka za komunalne poslove u Općini Centar, planirano je da radovi budu završeni do kraja jula ove godine. -Izdali smo građevinsku dozvolu. Za radove je izdvojeno 121.000 KM, dok će za izmještanje instalacija, kojih ima mnogo, biti odobrena dodatna sredstva, naglasila je Bogunić-Kešelj.

 

Stanovnici navedene mjesne zajednice izrazili su zadovoljstvo realizacijom ovog projekta jer, kako su kazali, decenijama u vozila gradskog prevoza ulaze i izlaze a da za to nisu imali obezbijeđene minimalne sigurnosne uslove.

 

I Avdo Vatrić, direktor KJKP Gras je istakao kako izgradnja stajališta ima ogroman značaj za putnike i ovo preduzeće. -Svaka pomoć i realizacija projekata koji doprinose povećanju sigurnosti putnika i poboljšanju kvaliteta naših usluga mnogo nam znači. Sada će putnici lakše i sigurnije izlaziti iz vozila na veoma frekventnoj saobraćajnici- kazao je Vatrić.

 

Radove na izgradnji autobuskog stajališta izvodi građevinska firma ''Grakop'', a za nadzor je zadužena firma ''Coning'' d.o.o. Sarajevo.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti