Postavljena rukohvatna ograda u Ulici Marcela Šnajdera

Tokom ove građevinske sezone radnici građevinske firme ''Sela'' sa kojom Općina Centar ima sporazum za izvođenje radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa, pješačkih staza i rukohvata na području središnje sarajevske općine, postavili su zaštitnu rukohvatnu ogradu u Ulici Marcela Šnajdera između brojeva 8 i 14 (Mjesna zajednica ''Breka-Koševo II''). Radove u vrijednosti gotovo 16.000 KM finansirala je Općina Centar.
Postavljena rukohvatna ograda u Ulici Marcela Šnajdera

U okviru pomenutog sporazuma urađena je sanacija slivnih rešetki na stepeništu uz kosi lift na Ciglanama (koje povezuje ulice Avde Hume i Husrefa Redžića) i sanacija ograde u Ulici braće Begić kod broja 11 na Koševskom Brdu, a u toku je sanacija stepeništa kod prodajnog objekta ''Konzum'' u Ulici Hasana Sušića 15.

 

Za naredni period planirana je sanacija pješačke betonske staze iznad objekta u Ulici Zuke Džumhura 22 te postavljanje rukohvatnih ograda u ulicama: Kranjčevićeva 19-21, Rušida Prgude 23, Avde Sumbula, Glamočka, Vranjače 31–48, Hamze Orlovića 5, Husrefa Redžića 15, Hadži-Idrizova na dijelu između ulica Koševo i Josipa Vancaša, Kevrin potok, Sepetarevac, Nahorevska 27, na stepenicama u prolazu koji povezuje Obalu Maka Dizdara i Ulicu Hamdije Kreševljakovića (pored Akademije likovnih umjetnosti). Osim toga, planirano je postavljanje zaštitne ograde oko uređene zelene površine na uglu ulica Envera Čolakovića i Sepetarevac. Sanacija postojećih rukohvatnih ograda će biti urađena u ulicama: Višnjik 33, Braće Begić 11, Cicin han preko puta broja 96, Soukbunar 203 (oko objekta Mjesne zajednice ''Soukbunar''). Pomenutim ugovorom obuhvaćena je i ugradnja slivničke rešetke na pješačkoj stazi duž Čadordžinog potoka i sanacija rigola za odvod površinskih voda u Ulici Marcela Šnajdera 12-14.

 

Sve navedene radove finansira Općina Centar koja je za tu namjenu izdvojila 187.000 KM. Za nadzor je zadužena firma ''Coning'' iz Sarajeva.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti