Naredne sedmice počinje izgradnja autobuskog stajališta u Ulici braće Begić

Kako je planirano, izgradnja autobuskog stajališta u Ulici braće Begić kod Osnovne škole ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' na Koševskom Brdu će započeti naredne sedmice.
Naredne sedmice počinje izgradnja autobuskog stajališta u Ulici braće Begić

Do tada bi trebala biti izdata saglasnost Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo za izmjenu režima saobraćaja i sa komunalnim preduzećem ''Gras'' odrediti gdje će biti privremena lokacija za autobusko stajalište. Ovaj značajan projekt, koji će biti realiziran na zahtjev stanovnika tog područja, finansira Općina Centar sa gotovo 200.000 KM.

 

Tim povodom su Đenita Bogunić-Kešelj i Nedžmija Muhamedbegović iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar zajedno sa predstavnicima komunalnih preduzeća 22. juna 2015. godine izašli na pomenutu lokaciju kako bi utvrdili detalje oko izmještanja postojećih komunalnih instalacija koje treba da obave preduzeća Vodovod i kanalizacija, Toplane, BH Telecom, Sarajevogas i Elektrodistribucija.

 

-Pošto je sada autobusko stajalište na pločniku, projektom je planirana izgradnja novog stajališta širine sedam i dužine 70 metara. Zbog toga će biti potrebno prvo ukloniti dio trotoara i ivičnjaka, postojeću ogradu i podzid, kao i nekoliko stabala. Zatim slijedi izgradnja novog armirano-betonskog zida dužine 60 metara i prosječne visine od jednog do tri metra- rekao je šef gradilišta Mujo Topalović iz građevinske firme ''Grakop'' koja će izvoditi radove, dok je za nadzor angažovana firma ''Coning''.

 

Inicijativu za izgradnju autobuskog stajališta je pokrenuo Savjet Mjesne zajednice ''Koševsko Brdo'' zbog velikih gužvi u saobraćaju koje prave autobusi kada se zaustavljaju na glavnoj saobraćajnici gdje je sada stajalište u Ulici braće Begić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti