Podrška Savezu dijabetoloških udruženja u BiH

U Općini Centar 18. juna 2015. godine potpisan je protokol na osnovu kojeg je Općina donirala 2.000 KM Savezu dijabetoloških udruženja/udruga u Bosni i Hercegovini za odlazak reprezentacije BiH na Evropsko prvenstvo malonogometnih reprezentacija dijabetičara DiaEuro 2015.
Podrška Savezu dijabetoloških udruženja u BiH

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime Saveza Kenan Mujagić, generalni sekretar. Mujagić se zahvalio na finansijskoj podršci Općine Centar, a posebno zbog činjenice da je riječ o osobama sa dijabetesom kojima je fizička aktivnost od iznimne važnosti za regulaciju nivoa šećera u krvi.

 

–Evropsko prvenstvo malonogometnih reprezentacija dijabetičara DiaEuro 2015. bit će održano od 19. do 26. jula u Rumuniji. Zahvaljujući dobrom radu Saveza dijabetoloških udruženja u BiH prepoznat je kvalitet naše malonogometne reprezentacije koja je od organizatora prvenstva dobila poziv za učešće na takmičenju gdje će biti 17 reprezentacija iz Evrope. Za ovo naše prvo učešće na evropskom prvenstvu vrlo smo ozbiljno shvatili zadatak i već se uveliko pripremamo za odlazak na ovo veliko sportsko takmičenje– kazao je Mujagić prilikom potpisivanja protokola.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti