U ponedjeljak zbor građana Mjesne zajednice ''Mejtaš-Bjelave''

Savjet Mjesne zajednice ''Mejtaš-Bjelave'' zakazao je zbor građana koji treba biti održan u ponedjeljak, 15. juna 2015. godine u 18 sati u prostorijama ove MZ (Čekaluša 7).
U ponedjeljak zbor građana Mjesne zajednice ''Mejtaš-Bjelave''

U okviru ustanovljenog dnevnog reda bit će razmatrana peticija građana – stanovnika Ulice Tina Ujevića koji traže da im se ukine obaveza plaćanja parkinga duž ove saobraćajnice, kojim upravlja komunalno preduzeće ''Rad'' na osnovu odluke Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

 

-Na zboru će biti razmatrana i peticija građana koji ne žele prihvatiti prijedlog da se u ulicama Pehlivanuša, Hadži-Sulejmanova, Curak... postave kante za odlaganje otpada umjesto postojećih kontejnera. Osim toga, planirali smo pokrenuti inicijativu građana protiv zatvaranje Osnovne škole ''Silvije Strahimir Kranjčević'' zbog mjera štednje koje je najavilo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Građani će na ovom zboru imati priliku iznijeti prijedloge projekata za Nacrt budžeta Općine Centar za 2016. godinu iz oblasti komunalne infrastrukture, prostornog uređenja te iz oblasti unapređenja lokalnog ekonomskog razvoja– kazala je Selma Piljević, sekretar Mjesne zajednice ''Mejtaš-Bjelave''.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti