Što prije početi rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije u MZ Pionirska dolina-Nahorevo

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar doc. dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je 11. juna 2015. godine Mjesnu zajednicu ''Pionirska dolina-Nahorevo'' gdje se susreo sa predsjednikom Savjeta Mjesnog područja Pionirska dolina Šaćirom Čavrkom, a pridružio im se i Nezir Hadžić, v.d. generalnog direktora KJKP Vodovod i kanalizacija.
 Što prije početi rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije u MZ Pionirska dolina-Nahorevo

Tom prilikom je razgovarano o stanju vodovodne i kanalizacione mreže na pomenutom području, kao i projektima koji su planirani za realizaciju u narednom periodu.

 

Đenita Bogunić-Kešelj, šefica odsjeka za komunalne poslove u Općini Centar je ovom prilikom podsjetila da je Općina Centar prošle godine izdvojila ViK-u 500.000 KM za prvu fazu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Hamida Beširevića i Fadila Jahića Španca, ali radovi još nisu počeli. -Nama je u interesu da realizacija ovog projekta započne što prije, jer je građevinska sezona uveliko u toku, naglasila je Bogunić-Kešelj i dodala da će se u drugoj fazi raditi rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije u ulicama Gornja Breka i Panjina kula a potom i rekonstrukcija Ulice Panjina kula.

 

Predsjedavajući Ajnadžić pitao je Hadžića kada bi se mogao očekivati početak radova, jer je riječ o projektu od velikog značaja za Općinu Centar, ali i sve stanovnike MZ ''Pionirska dolina-Nahorevo''.

 

Hadžić je odgovorio da realizacija projekta nije upitna, ali da preduzeću na čijem je čelu nedostaje radne snage, što će uskoro i riješiti te krenuti u realizaciju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Hamida Beširevića i Fadila Jahića Španca.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je na kraju posjete naglasio hitnost početka realizacije ovog projekta i dodao da je Općina Centar partner KJKP Vodovod i kanalizacija, te da će biti tu za svu pomoć koja bude neophodna.

 

Predstavnici Savjeta mjesnog područja Pionirska dolina upoznali su Hadžića o problemu isticanja vode kod objekta MZ ''Pionirska dolina-Nahorevo'', a direktor je istakao da će kvar na tom dijelu mreže biti otklonjen u najkraćem roku.

 

Posjeti MZ ''Pionirska dolina-Nahorevo'' prisustvovao je i vijećnik Mustafa Mulić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti