Stanovnicima Nahoreva prezentirane aktivnosti na projektu izgradnje vodovoda

U prostorijama Općine Centar 10. juna 2015. godine održan je sastanak predstavnika Općine i udruženja ''Izvor života i zdravlja'' na kojem su prezentirane aktivnosti na realizaciji projekta vodosnabdijevanja naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja.
Stanovnicima Nahoreva prezentirane aktivnosti na projektu izgradnje vodovoda

U ime Općine Centar sastanku su prisustvovali predsjedavajući i dopredsjedavajući Općinskog vijeća doc. dr. Nedžad Ajnadžić i Slaven Kovačević, savjetnik načelnika Mustafa Resić, pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove Alma Sadović, pomoćnik načelnika za imovinsko-pravne poslove i katastar Damir Konjičanin i savjetnik predsjedavajućeg Vijeća Adil Katica, dok su ''Izvor života i zdravlja'' predstavljali Nijaz Selimović, predsjednik udruženja i Semir Kožljak.

 

Savjetnik Resić je ponovio da je osnovni cilj realizacije ovog projekta da sva domaćinstva na tom području dobiju vodu, te da se od te namjere nije odustalo.

-Naši ciljevi su jasni i od njih ne odstupamo. Sva domaćinstva će dobiti vodu. Načelnik Dževad Bećirević je kazao da novac neće biti problem i da će sredstva za završetak ovog projekta biti obezbijeđena u budžetu, naglasio je Resić.

I predsjedavajući Ajnadžić je dodao da će ovaj projekt biti realiziran onako kako je i zamišljen, a to je da domaćinstva u naseljima na Nahorevu nakon tri decenije dobiju pitku vodu.

 

Selimović se u ime udruženja, ali i svih stanovnika naselja na Nahorevu koja nemaju vodu, zahvalio Općini Centar.

-Mi vjerujemo da je projekt izgradnje vodovoda za naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja završena stvar. Vidimo koliko su svi u Općini Centar zainteresovani da se on što prije realizuje i na tome smo veoma zahvalni. To nam ulijeva optimizam i veliku nadu da ćemo nakon toliko godina dobiti vodu, kazao je Selimović.

 

Na sastanku je dogovoreno da će na narednoj, 34. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar nadležne općinske službe prezentirati nove informacije o aktivnostima u vezi realizacije izgradnje vodovoda za naselja na Nahorevu.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti