Danas počinje Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja

Na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović od 10. do 14. juna ove godine održava se 13. po redu Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja ''Tea fest''.
Danas počinje Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja

U organizaciji Udruženja dječiji i omladinski centar ''Dio srca'' ovaj sajam će okupiti mnogobrojne proizvođače meda i ljekovitog bilja. Finansijsku podršku festivalu su pružile općine Centar i Stari Grad te Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

 

-Ove godine direkcija festivala želi staviti fokus na uzgoj ljekovitog bilja, kako bi se očuvao jedinstven biodiverzitet koji naša zemlja ima, i po čemu je posebna na svijetu- ističe Samira Katica-Arnautović, direktorica Festivala i dodaje kako je prema određenim procjenama u Bosni i Hercegovini oko 600 hektara zemljišta zasijano ljekovitim i aromatičnim biljem, što se u kontinuitetu stalno povećava.

 

U sklopu festivala bit će održana manifestacija ''Dan nacionalnih manjina u Gradu Sarajevu'' koju organizuje Gradska uprava Sarajeva uz podršku Vijeća Evrope. Na manifestaciji će predstavnici manjina iz cijele Bosne i Hercegovine posjetioce upoznati o svojim običajima, kulturi, nacionalnoj kuhinji...

 

Tokom trajanja festivala čaja i ljekovitog bilja posjetioci će moći u ''Čajdžinici'' probati mnoge vrste čaja.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti