Informatička saradnja Općine Centar i Grada Bihaća

U nastojanju da se uspostavi informatička saradnja između Općine Centar i Grada Bihaća, u posjeti središnjoj sarajevskoj općini boravio je 8. juna 2015. godine Amir Hadžić, šef odsjeka za informatiku i zajedničke poslove Gradske uprave Bihaća.
Informatička saradnja Općine Centar i Grada Bihaća

Ovom prilikom su mu domaćini bili uposlenici Službe za informatiku i informisanje Općine Centar na čelu sa Zlatkom Voljevicom, rukovodiocem Službe i pomoćnikom načelnika, a prisustvovao je i Mustafa Resić, savjetnik načelnika Dževada Bećirevića.

 

Gost iz Bihaća je kazao da je upoznat sa činjenicom da je Općina Centar s ciljem poboljšanja komunikacije sa građanima uvela elektronski sistem uprave. –Stoga je naš interes da što bolje upoznamo sistem kojeg Općina Centar koristi već godinama i za koji smatramo da predstavlja budućnost javne uprave u Bosni i Hercegovini. Tokom ove posjete razmatrali smo i mogućnosti na koji način pokrenuti inicijativu da se usvoje propisi koji se odnose na elektronsku upravu, posebno kad je riječ o ovjeri elektronskih potpisa– kazao je Hadžić.

 

Naglasivši da je uvođenjem e-uprave omogućeno građanima lakše i efikasnije ostvarivanje njihovih prava te poboljšana komunikacija između korisnika usluga i administracije Općine Centar, Zlatko Voljevica je dodao:

 -Zbog sve veće upotrebe informacionih i komunikacionih tehnologija i svakodnevnog napretka Interneta omogućili smo našim građanima dvosmjerni komunikacijski kanal između administracije s jedne i korisnika usluga s druge strane. Posjetiocima općinske web stranice: www.centar.ba  na raspolaganju je i mnoštvo informacija iz domena zakonodavne i izvršne općinske vlasti kao i dnevno ažurne vijesti o aktivnostima Općine i aktuelnim projektima. U sistemu elektronske uprave u Općini Centar građanima je omogućeno da putem web stranice koriste pojedine baze podataka, odštampaju formulare, podnose zahtjeve, dobiju pravnu pomoć, kontaktiraju administraciju- naveo je Voljevica.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti