Uručene narodne nošnje za folklornu sekciju OŠ ''Alija Nametak''

U prisustvu članova Savjeta Mjesne zajednice ''Bardakčije'', Službe za lokalnu samoupravu Općine Centar, Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima te nastavnog osoblja, održana je 8. juna 2015. godine u prostorijama Osnovne škole ''Alija Nametak'' (Zaima Šarca 15) mini priredba na kojoj su članovi folklorne sekcije ove škole izveli prigodan program za goste iz Općine Centar - splet muslimanskih narodnih igara iz Srednje Bosne, u znak zahvalnosti što su zahvaljujući Općini dobili sedam novih narodnih nošnji za muške članove folklora.
Uručene narodne nošnje za folklornu sekciju OŠ ''Alija Nametak''

-Ovo predstavlja nastavak naše dugogodišnje dobre saradnje sa Općinom Centar. Putem Mjesne zajednice ''Bardakčije'', na čijem terenu je naša škola, aplicirali smo za finansiranje nabavke narodnih nošnji jer smo ih za gostovanja uvijek morali posuđivati. To od danas neće biti slučaj, na čemu se posebno zahvaljujemo Općini Centar. Koliko su djeca ozbiljno pristupila pohađanju folklorne sekcije govori i činjenica da smo na ovogodišnjoj Reviji kulturno-umjetničkog stvaralaštva osnovaca osvojili treće mjesto– kazala je direktorica škole Mediha Beširević, dok je profesorica Jasmina Hadžić, koja vodi folklornu sekciju, dodala je da je početkom ove školske godine sekcija brojala osam, a sada 50 članova.

 

–Na prijedlog Savjeta Mjesne zajednice ''Bardakčije'' a u saradnji sa školom ''Alija Nametak'', Komisija Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima je odobrila 1.260 KM za kupovinu narodnih nošnji za folklornu sekciju- rekao je Samir Fazlić, predsjednik Komisije.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti