Polaznici Likovne radionice sa Gorice učestvovali u ''Trešnjevoj nedjelji''

Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar 14 polaznika Likovne škole Centra za mlade na Gorici ove godine je učestvovalo na ''Trešnjevoj nedjelji'' koja je održana u nedjelju, 7. juna u Počitelju.
Polaznici Likovne radionice sa Gorice učestvovali u ''Trešnjevoj nedjelji''

Tradicionalno svake prve nedjelje u junu, u okviru Internacionalne umjetničke kolonije u Počitelju, Udruženje likovnih umjetnika BiH organizuje manifestaciju ''Trešnjeva nedjelja''. Ovogodišnja manifestacija je bila posvećena velikom bh. slikaru Affanu Ramiću koji je rođen 5.  juna 1932. godine u Derventi, a preminuo 19. maja 2015. godine u Sarajevu. Njegov rođendan se godinama obilježavao na Trešnjevoj nedjelji. Ove godine je upriličena izložba 11 njegovih likovnih radova i tri instalacije. Manifestaciju je uveličao glumac Zijah Sokolović sa izvedbom monodrame ''Međuigre 0-24''.

 

U okviru ''Trešnjeve nedjelje'' u Počitelju mladi likovnjaci iz Centra za mlade Gorica su, zajedno sa voditeljicom škole slikanja Aidom Filipović, održali likovnu radionicu ''Prvi koraci'' tokom koje su pokazali stečena znanja i vještine slikajući živopisne predjele i motive iz tog prelijepog hercegovačkog gradića. Njihovi radovi će biti predstavljeni na izložbi koja će biti upriličena u prostorijama Centra za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52).

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti