Invalidska kolica i izgrađena pristupna staza za oboljelog pripadnika Armije RBiH

Mirza Kadrović, pripadnik Armije RBiH i učesnik odbrambeno-oslobodilačkog rata je nakon agresije na našu zemlju teško obolio od multiple skleroze koja ga je kao stopostotnog invalida vezala za invalidska kolica.
Invalidska kolica i izgrađena pristupna staza za oboljelog pripadnika Armije RBiH

Na njegovu molbu upućenu Općini Centar da mu se pomogne u izgradnji pristupne rampe do njegove kuće u Alipašinoj ulici na broju 39a, načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je izdao nalog Službi za rad, zdravstvo i socijalna pitanja da pokrene proceduru za izgradnju pristupne rampe i nabavku invalidskih kolica, što je i urađeno.

 

Tim povodom je 5. juna 2015. godine Osmo Babić, pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja uručio invalidska kolica Kadroviću te ozvaničio završetak izgradnje pristupne rampe do stambenog objekta.

 

-Za ovakve projekte Općina Centar ima predviđena sredstva u budžetu iz grantova namijenjenih paraplegičarima, ratnim vojnim invalidima i civilnim žrtvama rata. Za izgradnju pristupne rampe do Mirzinog doma izdvojili smo 3.000 KM, a za kupovinu kolica za invalidne osobe 1.600 KM– kazao je Babić.

 

Za našeg sugrađanina Mirzu Kadrovića, koji živi zajedno sa roditeljima penzionerima, od danas će biti lakši život.

 

–Za mene je izlazak iz kuće do sada bio problem, jer me moji stari roditelji nisu mogli iznositi. Od danas mogu sam izaći i završiti poslove bez ikakve smetnje, na čemu se posebno zahvaljujem Općini Centar- naveo je Kadrović.

 

Inicijativu da se na ovaj način pomogne našem sugrađaninu uputili su doc. dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar i Dževad Topić, vijećnik i predsjednik Komisije Općinskog vijeća za boračka pitanja, nakon što su posjetili oboljelog Mirzu u njegovom domu u novembru prošle godine.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti