Prostorije KUM-a renovirane i najavljena izgradnja podzemnih garaža

Klinika urgentne medicine Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu renovirana je u proteklih 20 dana, a pored rekonstruisane unutrašnjosti, napravljena je nova tunelska saobraćajnica kroz koju će ugroženi pacijenti biti prevoženi do odjela urgentne medicine.
Prostorije KUM-a renovirane i najavljena izgradnja podzemnih garaža

 

Svečanom otvaranju novih prostorija 4. juna 2015. godine prisustvovao je, u ime Općine Centar, načelnik Dževad Bećirević.

 

Generalni direktor UKCS Rusmir Mesihović  kazao je da je riječ o izuzetno značajnom projektu, posebno imajući u vidu činjenicu da kroz sarajevski Klinički centar dnevno prođe 12 hiljada ljudi. Renovirano je 4.250 kvadratnih metara od čega prostor nove klinike urgentne medicine pokriva 1.360.

 

Ovom prilikom najavljen je još jedan veliki projekt, a to je izgradnja podzemnih garaža koje će riješiti problem parkiranja kod Kliničkog centra. Izgradnju podzemnih garaža finansirat će Općina Centar sa 800 hiljada KM.

 

Direktor Mesihović je izrazio nadu da će u narednih nekoliko mjeseci započeti realizacija tog projekta.

 

-U planu je gradnja dvije garaže, jedne na lokalitetu Bolničke ulice, a druge u Ulici Stjepana Tomića. To je projekt od javnog značaja i mislimo da će problem koji traje 15 godina, a to su nepropisno parkirana vozila oko UKCS, biti riješen, naglasio je Mesihović i dodao da će se garaže, u slučaju potrebe, odnosno većih nesreća moći koristiti i kao sklonište gdje bi bili smješteni pacijenti.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti