Bećirević posjetio stadion Koševo gdje su u toku pripreme za doček pape Franje

Na stadionu Koševo 6. juna 2015. godine bit će održana centralna misa koju će predvoditi papa Franjo.
Bećirević posjetio stadion Koševo gdje su u toku pripreme za doček pape Franje

Pripreme za doček Svetog Oca u Sarajevo i za održavanje centralne mise u punom su jeku, a radnici i organizatori već nekoliko dana poslove na stadionu Koševo, koji prerasta u crkvu na otvorenom, obavljaju do duboko u noć. Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević posjetio je 4. juna stadion Koševo kako bi provjerio u kojoj fazi je realizacija posla i tom prilikom organizatorima poručio da je on kao načelnik, ali i cijela Općina Centar na raspolaganju 24 sata dnevno za sve što bude potrebno.

 

Da podsjetimo, Općina Centar je iz budžeta izdvojila 30 hiljada maraka za pripreme za doček pape Franje, odnosno za poboljšanje infrastrukture na stadionu.

 

-Posjeta pape Franje je veliki dan za Bosnu i Hercegovinu i mi nudimo svu pomoć kako bi se otklonili eventualni problemi oko realizacije određenih aktivnosti, naglasio je načelnik Bećirević.

 

Organizatori su upoznali Bećirevića da je većina posla završena, postavljen je podij, oltar, dostavljena je stolica za papu Franju, križ, zvono, postavljene stolice... Preostali su sitni detalji koji će biti završeni u planiranom roku.

 

Organizatori su zahvalili načelniku na finansijskoj podršci Općine Centar, ali i na ponuđenoj pomoći. Kako su istakli, mnogo im znači njegova posjeta jer je to dokaz da je Općina Centar jako zainteresirana da ovaj izuzetno važan događaj protekne u najboljem mogućem redu.

 

Stadion će u subotu primiti oko 65 hiljada hodočasnika iz Bosne i Hercegovine, ali i zemalja regije.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti