Uskoro okončanje radova u Ulici Avde Hume na Ciglanama

Do kraja ove sedmice bit će završeno asfaltiranje dijela Ulice Avde Hume između brojeva 1 i 5 na Ciglanama.
Uskoro okončanje radova u Ulici Avde Hume na Ciglanama

–Radove smo započeli 21. maja i, kako je to projektom planirano, ovdje ćemo na dijelu platoa gdje je najfrekventniji saobraćaj motornih vozila postaviti novi asfalt umjesto ispucalih kulir ploča, a na ostatku platoa ćemo zamijeniti sve oštećene i ispucale ploče- kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta firme ''Grakop'' koja izvodi radove.

 

Ova firma je također, na osnovu potpisanog sporazuma sa Općinom Centar za izvođenje radova na izgradnji, rekonstrukciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Centar, okončala radove na asfaltiranju dijela Ulice Hakije Kulenovića između brojeva 1 i 15 (Mjesna zajednica ''Ciglane-Gorica''). Kao i u prethodnom projektu, na dijelu platoa gdje je najveća frekvencija saobraćaja umjesto oštećenih ploča stavljen je novi asfalt, te je urađena nivelacija šahtova i odvoda. Na ostatku platoa su zamijenjene polomljene ploče.

 

U okviru pomenutog sporazuma urađena je sanacija i asfaltiranje dijela Ulice Nahorevo od broja 111 do 125 – dionice duge 230 metara. Nakon uklanjanja starog oštećenog asfalta radnici su nasuli novu tamponsku podlogu, postavili slivničku rešetku i oko 134 metra drenažnih cijevi za odvod površinskih voda te ugradili nove betonske ivičnjake, a zatim asfaltirali taj dio Ulice Nahorevo.

 

Za radove na tri pomenute lokacije Općina Centar je izdvojila 159.000 KM.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti