Općina Centar donirala Opštini Rogatica 20 hiljada KM

Na prijedlog Službe civilne zaštite Općine Centar, načelnik Dževad Bećirević odobrio je novčanu pomoć Opštini Rogatica u iznosu od 20 hiljada KM za sanaciju putnih komunikacija prema Varošištu i Surovima u mjesnoj zajednici Mesići, oštećenih obilnim padavinama u maju 2014. godine.
Općina Centar donirala Opštini Rogatica 20 hiljada KM

Protokol o realizaciji ovog granta u prostorijama Općine Centar potpisali su načelnici navedenih lokalnih zajednica Dževad Bećirević i Tomislav Puhalac.

 

Potpisivanju protokola prisustvovali su i predsjedavajući Vijeća Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Slaven Kovačević, te savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić.

 

Puhalac je kazao kako Opštini Rogatica ova pomoć znači jako mnogo.

-Ovo je primjer kako lokalne zajednice trebaju surađivati. Općina Centar pomaže Rogatici godinama i nadam se da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu. Mnogo nam znači pomoć u vrijeme kada nas je zadesila prirodna nesreća. Naš budžet ne može pokriti sve gubitke koji su pričinjeni u poplavama i klizištima. Svaka pomoć nam je dobrodošla i zahvaljujem se načelniku Bećireviću i Općinskom vijeću Centar, naglasio je Puhalac.

Svjetnik Resić je dodao da Općina Centar želi pomoći svojim komšijama i da će uz njih biti uvijek kada to bude potrebno.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti