Dan osnovnih škola Općine Centar u dvorani „Mirza Delibašić“

U dvorani „Mirza Delibašić“ Kulturno-sportskog centra „Skenderija“ održana je 27. maja 2015. godine tradicionalna manifestacija „Dan osnovnih škola Općine Centar“.
Dan osnovnih škola Općine Centar u dvorani „Mirza Delibašić“

Manifestaciji, koju već osam godina organizuje Općina Centar, prisustvovalo je oko 8.000 učenika iz 11 osnovnih škola sa Centra i njihovih nastavnika i roditelja, kao i predstavnici Općine i druge zvanice. Ovom prilikom su prezentirana najuspješnija učenička ostvarenja u protekloj školskoj godini, a u prigodnom kulturno-zabavnom programu učenici su izveli po jednu tačku kojom su predstavili njihovu školu. Kao gosti su nastupili Mirsad Avdagić Kike i grupa „Street Feet Academy“.

 

Obrativši se velikom skupu u dvorani „Mirza Delibašić“ načelnik Bećirević je čestitao učenicima na postignutim rezultatima tokom protekle školske godine. - Drage učenice i učenici, naši školarci, pokazali ste da ste predano i marljivo učili, trudili se da budete najbolji, da ste pokušali i uspjeli ostvariti vrhunske rezultate i na taj način osvjetlali obraz vaših roditelja, učitelja, nastavnika i direktora, ali i nas u Općini Centar koji smo učinili sve kako bi vam olakšali školske dane. Dokazali ste da se možete ravnopravno takmičiti u znanju sa vašim vršnjacima, ne samo iz naše zemlje, već i na međunarodnom nivou. Dragi osnovci, rezultati u ovoj školskoj godini treba da vas motiviraju za još predaniji rad, a maturante za novi početak, da budu još bolji i uspješniji u sticanju novih znanja i vještina. Želim da vi, naša djeca, ostanete u jedinoj nam domovini i uradite sve ono što smo mi propustili. Vi ste budućnost Bosne i Hercegovine i naša glavna uzdanica. Želim vam mnogo sreće i uspjeha u daljnjem školovanju – kazao je u svom obraćanju Bećirević.

 

Manifestacija je započela okupljanjem maturanata iz svih škola sa Centra na „Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović“, odakle su organizovano krenuli prema Skenderiji uz pratnju ''Sarajevo Drum Orchestra". Svi maturanti su bili obučeni u crno i nosili su šalove ljubičaste boje.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti